10 načel vladanja

Pozdravljen,

to, da si tukaj, pomeni, da se ti je zgodila „klasična Melanija“.

Začel si brati blog in nenadoma postal vodja velike države. Nihče ne ve točno, kako je do tega prišlo. Tega nisi pričakoval. Morda tega sploh nisi želel.

Ko se vprašaš…

A zdaj je kar je. Življenje ti včasih da limono, včasih krono.

Še dobro, da si na tej strani. Slutil sem, da zna priti do takšne situacije in da se boš takrat vprašal: „Kaj zdaj?“

Zato je tukaj nekaj praktičnih nasvetov, kako vladati dolgo in plodovito, brez da bi se ob tem preveč naprezal.

1.) Osvajanje držav je izven mode. Danes se osvaja družabna omrežja in platforme. Ljudstvo enostavno mora vedeti, kaj počneš in o čem razmišljaš. Donald vlada Twiterju, Borči je lord Instagrama. Lahko se spopadeš z njima, očaraš gledalce na YouTubu ali pa se lotiš katerega izmed spregledanih kitajskih omrežij. Ne razmišljaj o posledicah in se zabavaj!

2.) Poistoveti se z rajo. Vladanje velike države pomeni, da je veliko ljudi neukih. To je tvoja ciljna skupina, saj bodo veliko počasneje ali nikoli spregledali, da ne veš, kaj delaš. Če bereš knjige ali se družiš z intelektualci, nenudoma prenehaj. Drugače bodo pokvarili tvoj pogled na svet!

3.) Obkroži se z ljudmi, ki se strinjajo s teboj. Ko nisi prepričan, kaj počneš, lahko začneš dvomiti vase. To ni dobro za samozavest in tega nočeš. Pomembno je, da tvoji novi prijatelji potrjujejo vse tvoje nazore in ideje!

4.) Nauči se igrati golf. Izjemno pomembno za sofisticiran imidž.

5.) Ne boj se spremeniti mnenja. Trmasti ljudje stojijo za svojimi stališči. Moderni voditelji se prilagajajo. Vedno imej mnenje, ki ti bo maksimalno koristilo. Če bo kdo s tem imel problem, mu povej, da je sprememba edina konstanta. To se sliši dovolj pametno.

6. Če nimaš dovolj udarnega imena, ga spremeni. Bonus je, če se ime in priimek začneta enako. Magnus Magnuson zveni mogočno, mar ne? Tudi okrajšava JJ je privlačna, saj v resnici predstavlja trnka na katera se lovijo upokojenci.

7.) Odkrij svoje plemiške korenine in si nadaj temu primeren naziv. Kralj je morda malce preveč direktno in vulgarno. Cesar, Baron ali Vojvoda je bolje. Če želiš biti subtilen,  dodaj kakšno besedu za tvoje novo ime – npr. Veliki, Osvajalec ali Plemeniti.

8.) Najdi dežurnega krivca za vse napake. Ne tvoje napake. Njegove ali njihove napake. Kar navadi se, da tvoje napake ne obstajajo. Jih ne delaš. Veliko govori o tem, kako boš zatrl dežurnega krivca. Tega seveda ne naredi, saj boš potem mogel najti novega.

9.) Poskrbi za prepoznavno lastnost. To je ključno pri gradnji imidža. Lahko so brki (še toliko bolj, če si ženska), pričeska, zanimiva barva kože ali vsesplošen seksipil. Lahko je kaj čisto novega. Daj domišljiji prosto pot.

10.) Združi izjemna in preprosta dela. Nekateri vladarji opravljajo le vsakdanja opravila. Nekateri Vladimirji opravljajo le izjemna opravila. Oboje deluje, a sam mislim, da je najboljša fuzija. Če se odločiš, da boš pomagal pri odvozu smeti, stori to na žrebcu, zgoraj brez in ogrnjen v kožo snežnega leoparda. Tako boš pokazal, da si veličasten in prizemljen hkrati.

Drži se teh napotkov in ni vrag, da ti ne bo uspelo. Ko boš v dvomih (ni priporočljivo) in ko se boš vprašal, pa veš, kje me najdeš. 😉